Food-and-Mind
Ervaringen
Klik op de titels hieronder om ervaringen van cliënten van Diëtistenpraktijk Food and Mind te lezen of te verbergen.

Cliënt 1

Suzanne:

Noem een dieet, en ik heb het geprobeerd…
Ik was op het punt gekomen dat ik inzag dat een dieet mij niet meer zou helpen om af te vallen. Ik had namelijk best geleerd hoe ik moest eten om een beter gewicht te krijgen. De grote vraag bleef: waarom mislukten al mijn pogingen om af te vallen dan toch steeds weer?
Na een intakegesprek bij Monique, kreeg ik het gevoel dat ik hier wellicht een antwoord op mijn vraag zou kunnen krijgen.
Mijn ervaringen tot nu toe zijn heel positief. Niet de manier van eten op zich staat centraal, zoals in een dieet of bij een lijnclub. Maar het leren ontdekken welke functies eten in de loop van de tijd voor mij heeft gekregen. De begeleiding geeft inzicht in de manier waarop bepaalde irreële gedachten een gezond eetpatroon in de weg staan en saboteren. Ik word uitgedaagd om deze gedachtepatronen te leren herkennen en de confrontatie hiermee aan te gaan. Daarnaast denk ik na over manieren om anders om te gaan met bepaalde behoeften die ik anders 'weg zou eten'. Dit is een proces wat tijd vraagt en soms vind ik het best moeilijk om me erbij neer te leggen dat ik mezelf die tijd moet geven.
Voor mij vormt deze methode zeker een aanzet naar een meer bewuste en betere manier van omgaan met eten.

Cliënt 2

Petra:

De werkwijze van Monique is heel anders dan ik gewend ben.
Het is niet de zoveelste afslankclub, waarbij je misschien wel of niet afvalt en dan weer verder jojoot. Deze methode laat je de strijd aangaan met de problemen die je hebt. Daardoor ben je in staat om gezonder te leven en dus ook gezonder te eten. Afvallen is niet het belangrijkste, gezonder leven wel!
Deze methode maakt mij zelfverzekerder, laat me mijn leven in eigen hand nemen en laat zien dat ik kan veranderen en beter voor mezelf kan zorgen.
Niet een paar weken lijnen en dan weer in je oude patroon vervallen. Nee, dit is een manier om jezelf te helpen op alle vlakken van je leven en zo te leven zoals jij wilt. Geniet van het leven en geniet van eten en niet van overeten. Het geeft je heel veel inzicht. Het is een manier die werkt als jij dat wilt.
Waar wil je over 5 jaar staan? Wat zijn je wensen? Wat belemmert jou? Hoe kun je dat doorbreken en hoe kun je je belemmeringen gebruiken om je doel te bereiken? Wat vind je leuk? Hoe kun je jezelf belonen als je je realistische doel voor de komende week bereikt hebt? Hoe kun je ontspannen? Wat levert je energie op? Ga je verder op de oude weg of sla jij een nieuwe weg in. Op deze vragen en nog een hele hoop meer geeft deze methode een antwoord. Maar het zegt niet: dit is verboden om te eten, dit mag je alleen maar eten. Dat bepaal je zelf, want jij weet wat goed voor je is.

Ik ben ongelofelijk blij dat ik deze weg in ben geslagen. Het is wat ik nodig heb. Het is niet makkelijk, soms zelfs heel moeilijk, maar ik heb ontdekt dat dit echt werkt!!