dietiste Beuningen
Coach bij emotie-eten
Het geven van voedingsadviezen alleen werkt niet. Dat weet ik uit ervaring als diëtiste. We eten niet alleen omdat we honger hebben, er zijn veel meer redenen. Soms eten we uit gewoonte, bijv. bij de koffie hoort een koekje of bij het tv kijken hoort iets te knabbelen. Emoties kunnen ook een grote rol spelen, bijv. stress, vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten. Eten wordt dan gebruikt om onszelf te belonen, te troosten of te straffen.

Als diëtiste zag ik veel mensen elk jaar weer terug komen. Het was hen dan niet gelukt om de aanpassingen in het eetpatroon te blijven volhouden.
Veel mensen voeren al jaren een strijd met eten. Dit resulteert soms in eetbuien of helemaal niet meer eten.
Het is belangrijk om op zoek te gaan naar de diepere oorzaak van het eetprobleem. Een dieet is dan niet de oplossing.

'Uit de ban van eetbuien'
Joanna Kortink ontwikkelde een methode waarmee tot de kern van het probleem kan worden doorgedrongen. Zij heeft o.a. het boek '
Uit de ban van eetbuien' geschreven. De essentie van deze theorie is jezelf terug vinden. Deze methode is niet gericht op het vermijden van eten, maar op de diepere behoeften.
Onderliggende gedachten over eten, jezelf en je gevoelens bepalen voor een groot deel wat en hoeveel je eet. Inzicht in deze patronen helpen je de cirkel te doorbreken, zodat je weer contact kunt maken met jezelf. Daarna kun je de juiste eetkeuzes maken!

Ik heb gemerkt dat deze methode echt werkt. Daarom heb ik me intensief laten bijscholen en ben ik begeleid door de schrijfster van het boek 'Uit de ban van eetbuien'.

Lees meer over de coachingsaanpak van diëtistenpraktijk Food and Mind op de pagina
werkwijze.

Neem voor meer informatie
contact met me op!